BO‘YIN UMURTQA POG‘ONASI VA ORALIQ DISKLARGA UZOQ VAQT O‘TIRISHNING TA’SIRI: MORFOLOGIK XUSUSIYATLAR - Sattorov Behruz Qobil o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqot uzoq vaqt davomida o‘tirib ishlash natijasida bo‘yin umurtqa pog‘onasi va oraliq disklarda yuzaga keladigan morfologik o‘zgarishlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tasviriy va gistologik usullar yordamida aniqlangan natijalar uzoq vaqt o‘tirishning umurtqa salomatligiga bo‘lgan salbiy ta’sirlarini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari erta tashxis qo‘yish va profilaktik chora-tadbirlar zarurligini ta’kidlaydi.