RAQAMLI BANKLAR VA ULARNING KELAJAGI - Ibroximov Ilxomjon Shavkatjon o‘g‘li; Raxmadjonova Sug‘diyona (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqamli banklarning zamonaviy iqtisodiy tizimdagi o‘rni va ularning rivojlanish istiqbollarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Raqamli banklar anʼanaviy moliya tizimiga nisbatan innovatsion texnologiyalarni qo‘llash orqali mijozlarga qulay va tezkor xizmatlarni taqdim etadi. Maqolada raqamli banklarning paydo bo‘lish sabablari, ularning moliyaviy xizmatlar bozoridagi raqobatbardoshligi, xavfsizlik masalalari va mijozlar ehtiyojlariga javob berish usullari muhokama qilinadi. Shuningdek, raqamli banklarning kelajagi, xususan, sunʼiy intellekt, blokcheyn va boshqa ilg‘or texnologiyalarni tatbiq etish orqali moliyaviy xizmatlarni yanada samarali qilish imkoniyatlari yoritiladi. Maqola bank sektoridagi raqamli inqilobning iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik ta’sirlarini tushunishga yordam beradi.