DUNYO BO'YLAB PSORIAZ КАSALLIGINING YOSHARIB BORAYOTGANLIGI - Samadov Afzalxon; Raxmatov O. B. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
• Annotatsiya: Psoriaz – bu terining surunkali yallig'lanishli kasalligi bo'lib, u inson organizmida turli xil muammolarni keltirib chiqaradi. Bu kasallik terining qizil, qattiq va qoplamlar bilan qoplanishi bilan xarakterlanadi, bu esa bemorlarning jismoniy va ruhiy holatiga jiddiy ta'sir ko'rsatadi. So'nggi yillarda psoriaz kasalligi yoshlar o'rtasida tobora keng tarqalmoqda va bu holat jiddiy tashvish tug'dirmoqda.