O‘ZBEKISTONDA “IJTIMOIY FIKR” JAMOATCHILIK FIKRINI O‘RGANISH MARKAZINING FAOLIYATI HAQIDA - Suvonqulova Gulnoza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: "Ijtimoiy fikr" jamoatchilik fikrini oʻrganish markazi Oʻzbekistonda davlat siyosati va jamiyatdagi ijtimoiy jarayonlarga doir turli so‘rovlar, tahlillar va tadqiqotlar olib boradi. Markazning asosiy faoliyati ommaviy so‘rovlar, interv'yu, anketalar va boshqa metodologik usullar orqali jamiyatdagi asosiy tendensiyalarni aniqlashdan iborat. Jamiyatning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy masalalarga bo‘lgan munosabatini o‘rganish, xalq fikrini shakllantirishda asosiy vosita bo‘lib xizmat qiladi. Markaz tomonidan olib borilgan tahlillar va so‘rovlar natijalari davlat idoralariga, shuningdek, boshqa ijtimoiy institutlarga samarali qarorlar qabul qilishda yordam beradi. Markaz shuningdek, ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy islohotlar jarayonida jamoatchilikning ehtiyojlari va talablarini aniqlash, ularni qondirish yo‘llarini taklif etishda muhim rol o‘ynaydi. Markazning faoliyati davlat siyosatini ijtimoiy yondashuvga asoslangan holda shakllantirishda va jamiyatni demokratik tarzda rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.