СПОРТДА ПРОГНОЗЛАШТИРИШНИНГ МЕТОДОЛОГИК ВА НАЗАРИЙ ЖИҲАТЛАРИ - Абдирахимов Амириддин Абдирахимович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ҳозирги замонда прогнозлаштиришнинг илмий муаммолари жамиятимизнинг ҳар бир соҳасида шунингдек, жисмоний тарбия ва спортда ҳам жуда муҳимдир. Прогнозлаштириш муаммоларининг спорт соҳасида қўллашнинг муҳимлигини бир қатор муаммолари бор: биринчидан, сиёсий ва ижтимоий томонларини сезиларли даражада ошириш; иккинчидан, малакали спортчиларни спортга тайёрлашнинг янги йўлларини излаб топиш ва мамлакатда жисмоний тарбия ҳамда спортни кенг ёйиш; учинчидан: республика мактабларида жисмоний ҳаракатнинг структура ва функцияларини кенгайтириш.