IJTIMOIY TARMOQLAR VA XAVFLAR - Ahmedov Abdulhay Toshto’xtayevich; Jabborova Sayyoraxon Muxammadqobilovna; O‘rinboyeva Saidaxon Botirali qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya: Ijtimoiy tarmoqlar bugungi kunda jahonning turli sohalarida o'zining o'rnini topgan, keng tarqalgan kommunikatsiya vositalaridan biri hisoblanadi. Ular insonlar o'rtasidagi aloqalarni osonlashtirib, turli axborotlarni tez va qulay tarzda ulashish imkonini yaratadi. Shu bilan birga, ijtimoiy tarmoqlarning tarqalishi bilan ularga bog'liq xavflar ham ortib bormoqda. Shaxsiy ma'lumotlarning o'g'irlanishi, kiberxavflar, soxta ma'lumotlar va manipulyatsiyalar ijtimoiy tarmoqlarning asosiy xavflaridan biridir. Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning imkoniyatlari va ular bilan bog'liq xavflar batafsil tahlil qilinadi.