LOG-ALGEBRALARINING BERILISHI - Iskandarov Behzod Qurol o‘g‘li, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Matematika  rivojlanishining  zamonaviy  bosqichi  fan  sifatida mukammalikni, hamda zamonaviy  olimlarning  ilmiy  adabiyotlarini  jiddiy  tahlil etishni  talab  etadi.Ushbu  muammo bilan  F.Sukochev, K. Dykema, D. Zanin, Ayupov  Sh.A, Chilin V.I, Abdullayev  R.Z,  Xudayberganov  K.K  kabi  olimlar  shug’ullanmoqda. Xususan, log-algebrasining izometriyasi   mavzusi  ustida  hozirgi   kunda  bizning mamlakatimizning  matematik olimlari  hamda  ko’pchilik  ilmiy  tadqiqotchilar  shug’ullanmoqda. Bu  mavzuda  hali  ko’pchilik  muammolar  o’z  yechimini  topmagan.  Shu sababli, maqola mavzusini  log algebrasining berilishi deb nomladik.