O‘ZBEKISTONDA AHOLI VA HUDUDLAR MUHOFAZASI - Zurapova Nasiba Miradhamovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Yangi O‘zbekiston davrida Favqulodda vaziyatlar vazirligi tizimi faoliyatini tashkil etish, mamlakat aholisi va hududlarini yong‘inlar va boshqa tusdagi favqulodda vaziyatlardan muhofaza qilishda davlat tizimining ustuvorligi, qutqaruv tuzilmalari va aholini favqulodda vaziyatlarda to‘g‘ri harakatlanishga tayyorlash ishlari mazmun-mohiyati tadqiq qilinib, bu boradagi ishlar samaradorligini oshirish yo‘llari xususida takliflar kiritiladi.