QOBUSNOMA – HIKMATLAR SANDIGʻI - Farangiz Abdurahmonova Husan qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fors adabiyotining eng taniqli adiblaridan biri Kaykovusning pand-nasihat ruhi bilan sug’orilgan shoh asari “Qobusnoma”  badiiy  tahlilga torilgan. Binobarin, ushbu asardan o’rin olgan mo’jaz va go’zal hikoyatlar talqin etiladi va qissadan hissa chiqariladi.