MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLAR UYG‘UNLIGINING JAMIYAT BOSHQARUVIDAGI AHAMIYATI - Xoliqova Zarifa (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: "Milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligining jamiyat boshqaruvidagi ahamiyati" mavzusida milliy va umuminsoniy qadriyatlarning jamiyat boshqaruvidagi rolini o‘rganadi. U milliy an'ana va madaniyatlar asosidagi qadriyatlar bilan umuminsoniy huquq, erkinlik, tenglik kabi qadriyatlarning uyg‘unligini tahlil qilib, bu integratsiyaning jamiyatning barqaror rivojlanishiga qanday ta'sir qilishi ko‘rsatiladi. Maqola, milliy va umuminsoniy qadriyatlarni samarali integratsiya qilishning muhim tamoyillarini aniqlaydi.