XALQARO MUNOSABATLAR DARAJASIDA PUL HARAKATI - Muxammadiyev Kamoliddin G'ulomiddinovich; Raximberdiyev Tolibjon To’lqin o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jahon valyuta tizimining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan. Parij kelishuvi, Bretton-Vuds tizimi va Yamayka kelishuvi kabi tarixiy voqealar yoritilib, xalqaro valyuta munosabatlarining zamonaviy tendensiyalari hamda valyutalar almashuv kurslariga ta’sir etuvchi omillar muhokama qilingan. Valyutalarning turli toifalari, jumladan, erkin ishlatiladigan, qattiq va yumshoq valyutalar, shuningdek, xalqaro rezerv valyutalarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola xalqaro iqtisodiyot barqarorligini ta’minlashda valyuta tizimining roli haqida muhim ma’lumot beradi.