DAVLAT SEKTORI MUASSASALARIDA XARAJATLAR HISOBINI AUDITINING NAZARIY VA USLUBIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Ostonqulov Azamat Abdukarimovich; Ubaydullayev Ohunjon Tohirjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Zamonaviy iqtisodiy o'zgarishlar sharoitida byudjet resurslarini boshqarish samaradorligiga qo'yiladigan talablar ortib bormoqda, bu esa, o'z navbatida, byudjet muassasalarida xarajatlar hisobini tekshirishning ahamiyatini oshiradi. Auditning asosiy maqsadi byudjet mablag'larini sarflashning shaffofligi va asosliligini oshirishdan iborat bo'lib, bu davlat organlari faoliyati natijalariga ishonchni oshiradi. Ushbu maqola xarajatlar hisobi auditining mavjud nazariy va uslubiy asoslarini va ularni takomillashtirish bo'yicha takliflarni tahlil qilishga qaratilgan.