ДАВЛАТ БЮДЖЕТИДАН АЖРАТИЛГАН МАБЛАҒЛАРДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШДА ДАВЛАТ МОЛИЯВИЙ НАЗОРАТИНИНГ МЕХАНИЗМИ - Шолдаров Д.A.; Наврузова Гўзал Олимжон қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу маколада давлат молиявий назорати органларининг давлат маблағлари сарфида максадлилигини текшириш механизмининг ташкил килингани ва амалий холати тадқиқ қилинган. Ундан ташқари Давлат молиявий назоратининг назарий асослари, давлат молиявий назорати органлари фаолияти, молиявий назорат тушунчасининг моҳияти, давлат молиявий назоратини ташкил этиш ва унинг тамоиллари, ривожланган мамлакатларда давлат молиявий назоратининг ўрни, давлат молиявий назоратининг асосий элементлари ўрганилган.