TA’LIM DASTURLARI VA KASB STANDARTLARI O'RTASIDAGI BOG'LIQLIK - Saidova Feruzaxon Qobiljon qizi; Otaxonova Mavjudaxon Alijon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Kasb standartlari  o'quv rejasi dastur yoki malaka talablarning barcha asosiy elementlarini belgilaydi. Milliy o'quv dasturlari spetsifikatsiyalari keng tarqalgan,ammo ularning  aniqligi mamlakatga qarab farqlanadi, mazmuni va tafsilot darajasi. Ular kasb-hunar ta’limining  poydevori, o'qituvchilar va ishlab chiqarish ta’lim ustalariga kasblarni o’qitish va o’rganishda  spetsifikatsiya yoki ramka bo’lib xizmat qiladi,ba’zi mamlakatlarda  "malaka spetsifikatsiyasi" kabi boshqa atamalar ham ishlatilishi mumkin. O'quv dasturlarida kutilayotgan natijalar o'quv natijalari sifatida ifodalanadi.