NIZOMIDDIN SHOMIYNING “ZAFARNOMA” ASARIDAGI AYRIM MA’LUMOTLARNING TARIXIY TAHLILI XUSUSIDA - Baxtiyorova Munira Otabek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Temuriylar davri tarixi xususida ma’lumotlar beruvchi Nizomiddin Shomiyning “Zafarnoma” asaridagi ayrim ma’lumotlar tahlili xususida so’z boradi. Ushbu asar o’z davri uchun bosh tarixiy manba hisoblanib, uni to’liq o’rganib, xolis tahlil qilish orqali o’sha davrning siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy muhiti haqida tushunchaga ega bo’lishimizga zamin yaratadi.