DAVLAT SOTSIAL INSTITUT SIFATIDA - Shamsiddinova Robiyaxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlatning sotsial institut sifatidagi roli tahlil qilinadi. Davlatning ijtimoiy hayotdagi ahamiyati, uning jamiyatni boshqarish, tartibga solish va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi funksiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada, davlatning sotsial institut sifatida o‘z o‘rnini belgilovchi asosiy mexanizmlar, qonunlar va siyosatlar, shuningdek, ularning ijtimoiy tizimdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Davlatning turli ijtimoiy guruhlar o‘rtasidagi tenglikni saqlashdagi roli, iqtisodiy va siyosiy tizimlar bilan o‘zaro aloqasi ham o‘rganiladi. Shuningdek, davlatning ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi faoliyatini va ijtimoiy inqirozlar yuzaga kelganda uning muhim rolini tahlil qiladi. Ushbu ish, davlatning sotsial institut sifatida ijtimoiy tizimdagi o‘rnini yanada yaxshiroq tushunishga yordam beradi.