ZAMONAVIY FIZIKA VA UNING KUNDALIK HAYOTIMIZDAGI TUTGAN O‘RNI - Norboyeva Moxichexra Daminovna, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy fizika va uning kundalik hayotimizdagi  tutgan o‘rni yuzasida bir qancha malumotlar berilib hozirgi kunda zamonaviy fizika asosida yaratilgan qurilmalar va tizimlar haqida tushunchalar berilgan, shuningdek fizikaning eng ilg‘or yutuqlari haqida so‘z yuritiladi yani bular  kvantilashuv, lazer texnologiyalari, rentgen nurlari, sun’iy yo‘ldoshlar, GPS larining ahamyatlilik jihatlari taxlil qilinadi shu bilan birga bularning rivojlantrish uchun tavfsiyalar beriladi.