O‘SPIRINLARDA MULOQOTCHANLIK KO‘NIKMALARI SHAKLLANISHIGA TA’SIR QILUVCHI IJTIMOIY PSIXOLOGIK OMILLAR - Salomov Shamsiddin Saboxiddin o‘g‘li, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola o‘spirinlik davrida muloqotchanlik ko‘nikmalarining shakllanishini ijtimoiy-psixologik jihatdan tahlil qiladi. Tadqiqotda o‘spirinlarning muloqot ko‘nikmalariga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan, ijtimoiy muhit, taqlid qilish, o‘ziga ishonch va ijtimoiy tarmoqlarning roli muhokama qilinadi. Maqolada o‘spirinlarning muloqotda muvaffaqiyatga erishishi uchun ijtimoiy aloqalar, hissiyotlarni boshqarish va o‘z-o‘zini ifodalashning o‘zaro bog‘liqligi ta’kidlanadi. Shuningdek, Bandura va Vigotskiy kabi psixolog olimlarning nazariyalariga tayangan holda, o‘spirinlar muloqot ko‘nikmalarini qanday shakllantirishi va rivojlantirishi ko‘rsatilgan.