HUQUQIY MADANIYAT- JAMIYAT TARAQQIYOTINING ASOSI - Xayrullo Ikromov; Ochilov Ibrohim (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada huquqiy madaniyatning mohiyati, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Huquqiy madaniyat fuqarolarning huquq va burchlarini chuqur anglashiga, qonunlarga hurmat bilan yondashishga xizmat qiluvchi asosiy omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada huquqiy ong, qonun ustuvorligi va adolat tamoyillari bilan bog‘liq masalalar tahlil etiladi. Huquqiy madaniyatni rivojlantirish yo‘nalishlari sifatida ta’lim tizimini takomillashtirish, huquqiy targ‘ibot va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish taklif etiladi.