MUSIQA TERAPIYASINING ODAM RUHIYATIGA IJOBIY TA'SIRI - XAYDAROVA SURAYYO TURABEKOVNA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqola musiqaning shaxsga ijobiy ta'sirini guruh va individual tadqiqotlar bilan o`rganilgani haqida yozildi. Ushbu sohada ko'plab tarixiy va zamonaviy tadqiqot ma'lumotlari keltirilgan. Musiqaning  tibbiyot, xalq tabobati, meditatsiyada amaliy qo'llanilishi  samarali natijalar  ko’rsatmoqda.  Shuningdek,  hozirgi zamonda ko’proq  musiqa psixologiyasi salbiy his holatlarda va kasalliklar bilan kurashishda boshqa usullarga nisbattan  ijobiy ta'sir ko'rsatmoqda. Musiqa inson tanasiga har tomonlama ijobiy ta'sir ko'rsatadi. Bundan tashqari, agar biror kishi qo'shiq aytsa, musiqa asboblarini chalsa yoki shunchaki yoqimli, xotirjam musiqa tinglayotgan bo'lsa, uning fikrlarida yomon yoki salbiy his tuyg’ularga o’rin qolmaydi. hamda emotsional holati  yaxshilanadi. Inson  musiqa bilan o'zaro aloqada bo'lganda, xotira va e'tibor yaxshilanadi.