PROFILAKTIKA INSPEKTORINING HUQUBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASINI AMALGA OSHIRISHDA DAVLAT VETERINARIYA XIZMATI BILAN O`ZARO AMALGA OSHIRILADIGAN HAMKORLIGIDAGI ISHLAR - Turg’unboev Suhrob Doniyorbek o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya: "Inspektorning Huquqbuzarliklar Profilaktikasini Davlat Veterinariya Xizmati Bilan O`zaro Hamkorlikda Amalga Oshirish: Xalqaro Tajriba" mavzusi veterinariya xizmatlari va inspektorlar o'rtasidagi samarali hamkorlikning jamoat va hayvonlar salomatligini ta'minlashdagi ahamiyatiga e'tibor qaratadi. Veterinariya profilaktik tadbirlarida inspektorlarning roli hayvonlar salomatligi standartlarini saqlash, epidemiyalarning oldini olish va qonunlarga rioya qilinishini ta'minlashda juda muhimdir. Biroq, ba'zan inspektorlarning vakolatlari buzilishi ushbu tadbirlarning samaradorligini pasaytirishi mumkin.Ushbu tadqiqotda inspektor vakolatlarini boshqarishda xalqaro tajriba va eng yaxshi amaliyotlar o'rganiladi, davlat veterinariya xizmatlari bilan hamkorlikning ahamiyati ta'kidlanadi. Tadqiqot inspektorlarning vakolatini suiiste'mol qilishni oldini olish va veterinariya idoralari va inspektoratlar o'rtasidagi samarali hamkorlikni ta'minlash bo'yicha dunyo miqyosidagi asosiy strategiyalarni tahlil qilishni maqsad qilgan. Xalqaro muvaffaqiyatli modellarni o'rganish orqali tadqiqot O'zbekistonda veterinariya inspektorlik tizimini takomillashtirish yo'llarini taklif qiladi, kasalliklarni samarali nazorat qilish, qonunlarga rioya qilish va hayvonlar salomatligini ta'minlashni nazarda tutadi. Tadqiqot veterinariya sohasining barqaror rivojlanishi uchun zarur bo'lgan profilaktik va tuzatish choralariga alohida e'tibor qaratadi.