VEB DASTURCHILAR UCHUN XAVFSIZLIKNI TA'MINLASHGA OID ASOSIY TUSHUNCHALAR VA ULARGA QARSHI KURASHISH USULLARI - Bahramov Muhammadali Eraliyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada veb dasturchilar uchun muhim bo‘lgan 7 ta xavfsizlik tushunchasi muhokama qilinadi. Bular orasida, tizimning zaif tomonlarini exploatatsiya qilish (zero-day), XSS va SQL inyektsiyalari kabi hujumlar, foydalanuvchi ma'lumotlarini himoya qilish, minimallik printsipi va DDoS hujumlariga qarshi kurashish kabi asosiy xavf-xatarlar mavjud. Har bir kontseptsiyaning tavsifi va ularni kamaytirish usullari keltirilgan. Veb dasturchilar xavfsizlikni doimiy ravishda yaxshilab borishlari kerak.