SOG’LOM TURMUSH TARZINING NAZARIY ASOSLARI - Tojiboyeva Sayyora Shukur qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sog’lom turmush tarzi asoslari, uning mazmuni, sog’lom turmush tarzini shakllantirish, sog’lom turmush tarzi jismoniy madaniyati, uning tarkibiy qismlari, jismoniy madaniyat, sport, sayohat va xalq o’yinlariga bag’ishlangan. Jismoniy madaniyatning asosini tashkil etuvchi faol harakatlar, jismoniy tarbiya va sport, jismoniy tarbiya, jismoniy rivojlanish, kun tartibi, shaxsiy gigeniya, atrof-muhit, chiniqtirish omillari, jismoniy kamolot, sog’lom turmush tarzi xususiyatlari haqida ma’lumotlar keltirilgan.