KORXONALARDA ASOSIY VOSITALAR - G’ofuriddinov Yodgorxon; Po’latov Xudoyberdi O’ktamovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola asosiy vositalar, ularning ta'rifi, turlari, ahamiyati va buxgalteriya hisobidagi o'rni haqida batafsil ma'lumot beradi. Asosiy vositalar iqtisodiy faoliyatda muhim rol o'ynaydi, chunki ular ishlab chiqarish jarayonida uzoq muddat davomida foydalaniladi. Maqolada asosiy vositalarning dastlabki baholanishi, hisobga olinishi va amortizatsiya jarayoni tahlil qilinadi. Shuningdek, asosiy vositalarning korxonalardagi moliyaviy hisobotlarda qanday aks etishi va ularning iqtisodiy samaradorligini oshirishdagi roli ko'rib chiqiladi.