MOLIYAVIY HISOBOTLARNI TUZISH VA TAQDIM ETISH - Djalolova Dilnoza; Zaripova Sayohat Zafarovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Moliyaviy hisobotlar korxonaning moliyaviy holatini va uning iqtisodiy faoliyatini aks ettiradigan muhim hujjatlardir. Ular kompaniyaning daromadlari, xarajatlari, aktivlari va majburiyatlarini to'liq va aniq ko'rsatadi. Moliyaviy hisobotlarni to'g'ri va o'z vaqtida tuzish, tashkilotning moliyaviy barqarorligini ta'minlash, investorlar va kreditorgarchalarga ishonch hosil qilish, shuningdek, soliqlarni to'g'ri hisoblashda katta ahamiyatga ega. Maqolada moliyaviy hisobotlarni tuzish jarayoni, ularni tartiblash va tahlil qilishning asosiy usullari ko'rib chiqiladi. Hisobotlarning aniqligi, to'g'riligi va o'z vaqtida taqdim etilishi kompaniyaning uzoq muddatli muvaffaqiyatiga ta'sir qiladi.isobi va aud