YER OSTI KONLARINI SHAMOLLATISH VENTILYATORINI O'RNATISHNI AVTOMATLASHTIRISH VA UNGA QO'YILADIGAN ASOSIY TEXNIK TALABLAR - Jabborov Ibrohim Raxmatilla o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Shamollatish moslamasi uchun standartlashtirilgan elektr jihozlari to'plami ikkita bir xil elektr jihozlari to'plamidan va ikkala ventilyatorlar uchun ham umumiy  bo'lgan  yordamchi  yuritmalar  uchun  elektr  jihozlaridan  iborat.    Yuritma turiga  qarab  (asinxron,  sinxron,  sinxron-asinxron,  bitta  yoki  ikki  dvigatelli) to'plamning  tarkibi  mos  ravishda  bir  xil  asosiy  boshqaruv  stantsiyalari  bilan o'zgartiriladi.    Masalan,  sinxron  yuritma  bilan  qo'zg'alish  stantsiyasi  qo'shimcha ravishda to'plamga kiritilgan.