SHAXTA YUK KO’TARISH QURILMASINI ELEKTR YURITMASINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH’’. YUK KO‘TARISH QURILMASINI HISOBLASH - Jabborov Ibrohim Raxmatilla o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  shaxta  va  kon  korxonalarida  yuk  ko‘tаrish qurilmalaridan  unumli  foydalanish  texnologik  jarayonlarni  avtomatlashtirish  va energiya  samaradorligini  oshirish  talablarini  inobatga  olgan  holda takomillashtirilmoqda. Ularning ishonchli ishlashi, xavfsizligi va yuqori unumdorligi korxonaning  umumiy  ishlab  chiqarish  ko‘rsatkichlariga  bevosita  ta'sir  qiladi.  Shu sababli  yuk ko‘tаrish qurilmalari konstruktsiyasi, ishlash tamoyillari va boshqaruv tizimlarini chuqur o‘rganish va optimallashtirish dolzarb masala hisoblanadi.