MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA PEDAGOGLAR TARBIYALANUVCHILARNING KASBIY MEHNATGA OID KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA OTA-ONANING HAMKORLIGI - Jabborova Gulnoz Tukmuratovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada Maktabgacha yoshdagi tarbiyalanuvchilarni mehnatga asta-sekin qiziqtirish, ularning kasbiy mehnatga bo‘lgan ishtiyoqini  uyg‘otish,  mehnat  faoliyatining  boshlang‘ich  ko‘nikmalarini  o‘rgatish  va mehnatsevarlikni rivojlantirish kerak. Tarbiyalanuvchilarni kattalar bilan birgalikda ijtimoiy foydali  mehnatga  jalb  qilgan  holda  kasbiy mehnatning  ijtimoiy  ahamiyatini  anglab  yetishlariga yordam   berishi   kerakligi keltirilgan.