QIYMATLAR SOHASINI HOSILA YORDAMIDA TOPISH USULLARI - Achilova Manzura Sheraliyevna; Achilova Zamira Sheraliyevna; Xamrayev Almos Amonovich; Yaxshiyev Nu'monjon Asatilloyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada funksiyaning qiymatlar sohasini hosila yordamida topish usullari tahlil qilinadi. Funksiyalar tahlilida hosila vositasida ekstremum nuqtalarini aniqlash va chegaralarni topish orqali qiymatlar sohasini belgilash mumkin. Maqola quyidagi qismlardan iborat: kirish, tarixiy tahlil, asosiy qism, misollar yechish namunalari, tanqidiy fikrlash, xulosa va takliflar.