MUSIQA SAN'ATIGA IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTAB INTERNATLARIDA BAXSHICHILIK SAN'ATINI O'RGATISHNING PEDAGOGIK QARASHLARI - Choriyev Dilmurod Normo'minovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida baxshichilik san’atini o‘rgatishning pedagogik qarashlari tahlil qilingan. Baxshichilik san'ati, o‘zining mustahkam an'analari va zamonaviy yondashuvlari bilan, o‘quvchilarga nafaqat ijro texnikasini, balki milliy qadriyatlar, badiiy tafakkur va improvisatsiyani ham o‘rgatadi. Ushbu maqola baxshichilik san’atini o‘rgatishdagi ustoz-shogirdlik an’analarini, ijro texnikasini va pedagogik nazoratning ahamiyatini ko‘rib chiqadi. Shuningdek, maqola baxshichilik san’atini yosh avlodga o‘rgatish orqali milliy madaniyatni rivojlantirish va uning ma'naviy-axloqiy qadriyatlar bilan bog‘liqligini ta'kidlaydi.