SURXANDARYO BOLALAR FOLKLORINING KELAJAK AVLODGA TARBIYAVIY AXAMIYATI - Xolmirzayeva Feruza Mamaraim qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Surxondaryo viloyati bolalar folklorining kelajak avlodga tarbiyaviy ta’sirini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada Surxondaryo bolalar folklorining xususiyatlari, uning tarkibiy janrlari (beshik qo’shiqlari, o’yin qo’shiqlari, ertaklar, topishmoqlar va boshqalar) tahlil qilinadi va ularning yosh avlodning milliy ongiga, axloqiy-ma’naviy kamol topishiga qo’shadigan hissasi ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari Surxondaryo bolalar folklorining zamonaviy sharoitda ham o’zining dolzarbligini saqlab qolganligini va kelajak avlodni vatanparvarlik, insonparvarlik, milliy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalashda muhim rol o’ynashini ko’rsatadi.