ODAM PSIXIKASINING PAYDO BO’LISHI VA TARAQQIYOTI. ONG - Uralova Diyora Azizjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqola odam psixikasining paydo bo‘lishi va uning evolyutsion rivojlanish bosqichlarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda psixikaning shakllanishida biologik va ijtimoiy omillarning o‘rni, psixik rivojlanish jarayoni va uning ijtimoiy hayot bilan bog‘liqligi batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada ong turlari, ularning psixologik tavsifi va inson shaxsiyatining shakllanishiga taʼsiri keng yoritilgan. Ongning turli ko‘rinishlari, jumladan biologik, shaxsiy, ijtimoiy, ijodiy va ruhiy ong, inson tafakkuri va maʼnaviy rivojlanishidagi roli alohida tahlil qilinadi. Ushbu maqola psixologiya, pedagogika va inson rivojlanishi bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar va o‘quvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.