TA’LIM JARAYONIDA ZAMONAVIY ELEKTRON O’QUV USLUBIY TA’MINOTNI QO’LLASH ORQALI O’QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Shukurov Xursan Gadoyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqoladan asosiy maqsad elektron darsliklar yaratish texnologiyasi, fanni o’quv uslubiy majmuasini yaratish hamda uning yaxlit informatsion modelini yaratishdan iboratdir.  Ta’lim tizimi har bir fan bo‘yicha yangi avlod darsliklari va o‘quv-uslubiy majmualarni yaratish va joriy qilishni nazarda tutadi. Shu sababli o‘quv-uslubiy majmuasini elektron shaklda yaratish bir qancha samarali natijalarni beradi. Ushbu maqolada o‘quv uslubiy majmualarni elektron shaklda yaratishning ayrim usullarini va afzalliklarini ko‘rib chiqamiz.