PEDAGOGIK FAOLIYATDA DARSLARNI TAHLIL QILISHNING TURLARI VA AHAMIYATI. - Shukurov Xursan Gadoyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Dars tahlili bu -  hozirgi zamon pedagoglari dars ishlanmalarini kuzatish, o'tilayotgan dars o'quvchiga qay yo'sinda yetib borayotganligini aniqlash hamda darsda qo'llaniladigan metodlarni o'rganish va kamchiliklarini bartaraf etishdir.