Turizm markazlarini rivojlantirishda arxitektura va mahalliy madaniyat uyg‘unligi. - Asatova Dildora G'ulomjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada turizm markazlarini rivojlantirishda arxitektura va mahalliy madaniyat uyg‘unligini ta'minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Mahalliy madaniy xususiyatlarni aks ettiruvchi arxitektura ob'ektlarini yaratish nafaqat turizm industriyasini rivojlantiradi, balki hududning o‘ziga xosligini saqlash va xalqaro miqyosda tanilishiga ham xizmat qiladi. Maqolada zamonaviy dizayn uslublari bilan n'anaviy me'morchilik elementlarini birlashtirishning samarali usullari tahlil qilingan. Shu bilan birga, turizm markazlari arxitekturasi orqali ekologik barqarorlik va iqtisodiy foyda keltiruvchi yondashuvlar yoritilgan.