AXBOROT TIZIMLARINI LOYIHALASH NOTATSIYALARI TAHLIL USULLARI - Suyarov A.M.; Boboqulov B.A. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada axborot tizimlarini loyihalash notatsiyalari va tahlil usullari haqida so'z boradi. Axborot tizimlarini loyihalashda notatsiyalar axborot tizimlarining struktura va funksiyalarini tasvirlash, ularni analiz qilish va optimallashtirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada turli axborot tizimlarini loyihalashda qo'llaniladigan notatsiyalar, larning tahlil usullari ва metodologiyalari haqida batafsil ma'lumot berilgan. Shuningdek, maqolada axborot tizimlarini loyihalashda notatsiyalarning samarali ishlatilishi uchun tahlil usullarining o'rni va ahamiyati haqida so'z yuritiladi. Tahlil usullari, tizimning talab ва ehtiyojlarini aniqlashda, loyihalash jarayonining sifatini oshirishda muhim vosita hisoblanadi.