SHAXS USTANOVKALARINING IQTISODIY XULQ-ATVOR SHAKLLANISHIGA TA'SIRI - Yuldosheva Gavhar O'tkirovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Shaxs iqtisodiy xulq-atvori, uning qarorlari va harakatlari ko'plab omillarga bog'liq. Ustanovkalar, ya'ni shaxsning ijtimoiy va iqtisodiy hayotga nisbatan o'ziga xos qarashlari, ishonchlari va qadriyatlari, iqtisodiy xulq-atvorini shakllantirishda muhim rol o'ynaydi. Ustanovkalar, shaxsning qanday qilib resurslarni taqsimlashi, xarajatlarni rejalashtirishi va iqtisodiy qarorlar qabul qilishi kabi jarayonlarga ta'sir ko'rsatadi. Ushbu maqolada shaxs ustanovkalarining iqtisodiy xulq-atvor shakllanishiga ta'siri haqida ma'lumotlar berilgan.