O'RTA OSIYO DAVLATLARIDA MUSIQIY CHOLG'ULARNING TAKOMILASHUVI - Esonova Marjona Sirojiddin qizi, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolamizda oʻzbek milliy musiqasining amaliy va nazariy taraqiyott,musiqa madanyatining rivojlanishi,shuningdek,milliy cholgʻuchilari va  ijrochilari ahamyati haqida soʻz brogan..