BOLA TARBIYASIDAGI MUHIM VAZIFALAR - Qosimova Farangiz Sherzod Qizi, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Tarbiya jarayonida tarbiyalanuvchilarning yosh xususiyatlarini inobatga olish maqsadga muvofiqligi,yosh xususiyatlari muayyan bir yosh davriga hos bo‘lgan anatomik, fiziologik (jismoniy) va psixologik xususiyatlari tog‘risida so‘z ketgan. Hozirgi kunda bolalarning ilm olishi xususida suhbatlar kamayib borishining oldini olish va bunday vaziyatga bolalarning ota-onalari o‘qituvchilarni va barcha bolaga ta'sir etadigon yaqinlari tog‘risida yoritilgan. Aytish joizki farzand kamoloti uchun sarflangan har bir daqiqa ertangi farovon hayot uchun tamal toshi boladi.