GIPERTERMIYADA SHOSHILINCH YORDAM - Mamasoliyeva Mo'mina Najmiddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Gipertermiyaga chalingan bemorlar uchun shoshilinch yordam ko‘rsatish tibbiyotda muhim ahamiyatga ega. Gipertermiyaning sabablari va belgilari, shuningdek, unga qarshi kurashish usullari haqida bilish, shoshilinch vaziyatlarda to‘g‘ri va samarali harakat qilish imkonini beradi. Ushbu maqolada gipertermiyaning asosiy jihatlari, uning sabablari, belgilari va shoshilinch yordam ko‘rsatish usullari haqida ma'lumotlar berilgan.