MOLIYAVIY MUAMMOLARNI HAL QILISHDA BUXGALTERIYA HISOBINING ROLI - Ibrohimjonov Muhammadibrohimjon,; Xolmuminov Diyorbek, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola “Moliyaviy muammolarni hal qilishda buxgalteriya hisobining roli” mavzusini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada buxgalteriya hisobi moliyaviy muammolarni aniqlash, tahlil qilish va hal etishda qanday ahamiyatga ega ekanligi yoritilgan.Buxgalteriya hisobi orqali tashkilotning moliyaviy holati, daromad va xarajatlar, shuningdek, aktivlar va majburiyatlar to‘g‘risida aniq ma’lumotlar olinadi, bu esa rahbariyatga to‘g‘ri qarorlar qabul qilishda yordam beradi. Maqolada moliyaviy muammolarni hal qilish jarayonida buxgalteriya hisobi metodologiyasining ahamiyati, shu jumladan, moliyaviy tahlil, budjetlash va prognozlash usullari ko‘rib chiqiladi.