IRODA - ESHDAVLATOV AXAT UMMAT O‘G‘LI; AKBAROV MUHAMMADAMIN AZIZBEKOVICH; HOTAMOVA MEHRANGIZ G‘ULOMOVNA; HAYDAROVA SHOHNOZA MAMASOAT QIZI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada irodaning mohiyati, inson hayotidagi o‘rni va uni rivojlantirish yo‘llari o‘rganiladi. Iroda psixologiyaning muhim kategoriyalaridan biri bo‘lib, insonning o‘z xatti-harakatlarini ongli ravishda boshqarish imkoniyatini ta’minlaydi. Maqolada irodaning turlari, komponentlari va uni mustahkamlash metodlari to‘g‘risida ma’lumot beriladi.