PSIXOLOGIYA FANINING PRIDMETI - ABDULLAJONOVA DILYORA IXTIYOR QIZI; YO‘LDASHBOYEVA GAVXAROY SHUXRAT QIZI; UROLOVA SARVINOZ ELYOR QIZI; URALMAMATOVA SEVINCH FARHOD QIZI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola psixologiya fanining predmeti va rivojlanish tarixi haqida batafsil ma'lumot beradi. Maqolada psixologiyaning asosiy yo'nalishlari, uning ilmiy metodlari va tarixiy rivojlanishi yoritilgan. Psixologiya qadimiy falsafiy fikrlardan tortib, zamonaviy ilmiy soha sifatida shakllanishi jarayoni o'rganilgan. Shuningdek, maqolada psixologiyaning asosiy maktablari, masalan, eksperimental psixologiya, psixoanaliz, behaviorizm, kognitiv psixologiya kabi yo'nalishlar va ularning rivojlanishiga oid ma'lumotlar berilgan.