INGLIZ LEKSIKOGRAFIK MANBALARIDAGI TURKIZMLAR TALQINI - Charos Ismoilova Shuhrat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Muayyan tarixiy davrlarda va turli tillarda lug'atning o'zlashtirilishi jarayoni chuqur o'rganishni talab qiladi. Shuning uchun ushbu maqolada turkizmlarning ingliz tilidagi talqini muhokama qilinadi Ming yillar davomida butun dunyoda tillar bir-birining hisobiga takomillashtirildi. Har kuni butun dunyo tillarida yangi so'zlar hosil bo'lib, yaqin atrofdagi tillarga yangi yoki takomillashtirilgan tushunchalarni tarqatadi.