GLOBALLASHUV DAVRIDA BARKAMOL AVLODNI TARBIYALASHDA OILA VA MAHALLANING O‘RNI - Turakulov Boyburi Kuzimuratovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekistonda barqaror ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotni ta’minlash har jihatdan barkamol av lod tarbiyasiga bog‘liqdir. Yosh avlodni ruhan tetik, jismonan sog‘lom, aqlan yetuk, ma’naviy teran qilib kamol toptirish ajdodlarimiz ma’naviya tining ajralmas qismi bo‘lgan. Bugungi murak kab globallashuv jarayonlarida yoshlarimizni sharqona madaniyat asosida tarbiyalash muhim ahamiyat kasb etadi, shu bilan birga, yurtimizda juda qadim zamonlardan buyon tarbiya maskani sifatida oilan muqaddas hisoblanib kelingan. Azaldan yurtimizda oila mustahkam, uning a’zolari tinch, farovon va sog‘lom bo‘lsagina, jamiyatda barqarorlik vujudga kelishini bilganlar. Bugun gi kunda jamiyatimizning har qanday sohasida globallashuv jarayoni yuzaga kelmoqda. Globalla shuv tushunchasi ko‘p qirrali tushuncha bo‘lib,