VOYAGA YETMAGANLAR O‘RTASIDA HUQUQBUZARLIKLARNING PROFILAKTIKASI - Turakulov Boyburi Kuzimuratovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oilada huquqbuzarlik va jinoyatlarning sodir etilishiga hamda uni sodir etuvchi shaxslarda g‘ayriijtimoiy xususiyatlar shakllanishiga oiladagi muhitning ta’siri o‘ziga xosdir. Shunisi e’tiborliki, oiladagi nosog‘lom muhit nafaqat huquqbuzarliklar, balki og‘ir va o‘ta og‘ir jinoyat larning sodir etilishiga ham shart-sharoit yara tadi. Zero, “hech kim onadan jinoyatchi bo‘lib tug‘ilmaydi. Jinoyatchilik nomaqbul ijtimoiyiqtisodiy, ma’naviy-axloqiy muhitdagina ildiz otishi mumkin” [1].