MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTRISHDA ART-TERAPIYANING TA`SIRI - Nasirova Zilolaxon; Axmedova Azizaxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda kreativ tafakkurni rivojlantirishda art-terapiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Art-terapiya bolalarning his-tuyg‘ularini erkin ifodalashi, tasavvur va ijodiy tafakkurini rivojlantiruvchi samarali usul ekanligi ta’kidlanadi. Shuningdek, art-terapiyaning turli texnikalari, jumladan, ranglar terapiyasi, shakllar yasash va hikoya yaratish usullari misolida amaliy qo‘llanilish tajribalari ko‘rib chiqiladi. Maqola davomida art-terapiyayordamida bolalarda muammoni ijodiy hal qilish, tasavvurni kengaytirish va emotsional barqarorlikni shakllantirish kabi ijobiy o‘zgarishlar yuzaga kelishi tushuntiriladi. Ushbu tadqiqot maktabgacha ta’lim muassasalari uchun ijodkorlikni rivojlantirishda samarali yondashuvlarni taklif etadi.