KAMBAG‘ALLIK TUSHUNCHASINING GENEZISI VA IJTIMOIY FALSAFIY TAHLILI - Maxmudov Rustam Jumanovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kambag‘allik tushunchasi tarixiy va ijtimoiyfalsafiy jihatdan keng tahlil qilingan. Kambag‘allikning iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy omillari, shuningdek, global miqyosdagi ta’sirlari chuqur o‘rganilgan. Muallif kambag‘allikning ijtimoiy adolatsizlik va iqtisodiy tengsizlikka asoslanganligini ko‘rsatib, bu muammoning jamiyat rivojiga salbiy ta’sirini ochib bergan. Shuningdek, kambag‘allikni kamaytirish uchun barqaror rivojlanish tamoyillari, adolat va tenglikka asoslangan yondashuvlar taklif qilingan. Ushbu tadqiqot kambag‘allikni chuqur tushunish va uning oqibatlarini bartaraf etish yo‘llarini topishga yo‘naltirilgan