Malumotlar Bazalarini Ishlab Chiqish va Boshqarish: Zamonaviy Yondashuvlar va Texnologiyalar - Ergasheva Dilshoda A’zamjon qizi; Zokirova Nargiza Sadriddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ma'lumotlar bazalarini ishlab chiqish va boshqarish sohasidagi zamonaviy yondashuvlar va texnologiyalar ko'rib chiqiladi. Ushbu maqola bugungi kunda katta hajmdagi ma'lumotlarni samarali boshqarish, ularni tahlil qilish va saqlash uchun qo'llanilayotgan ilg'or usullarni tahlil qilishga bag'ishlangan. Maqolada relatsion va nosql ma'lumotlar bazalari, bulutli texnologiyalar, shuningdek, ma'lumotlar bazalarining xavfsizligi va optimallashtirish bo'yicha ilg'or usullar haqida ma'lumot beriladi. Shu bilan birga, texnologiyalarni tanlashda ma'lumotlar bazasi turlari va ularning afzalliklari tahlil qilinadi.