XOTIRA - RAXMATULLAYEVA RUXSORA NAZIRTOSH QIZI; ERGASHEVA FARANGIZ SHAMSIDDIN QIZI; MENGBOYEVA SAVRINISO SODIQ QIZI; JONUZOQOV ULUG‘BEK OTABEK O‘G‘LI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola xotiraning psixologik va fiziologik jihatlarini tahlil qiladi. Unda xotiraning asosiy turlari va shakllari, qisqa va uzoq muddatli xotiraning xususiyatlari, esda qoldirish usullari va xotiraning rivojlanishiga ta’sir qiluvchi omillar yoritilgan. Shuningdek, bolalar xotirasini o‘rganish metodikalari va xotira buzilishlari tahlil qilinadi. Maqola xotiraning ta’lim va kundalik hayotdagi ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.